Egy iraki iszlám szélsőséges csoport kedden azt állította, hogy Bagdad északi részén megölte a Moszad, az izraeli titkosszolgálat három ügynökét, egy továbbit pedig túszként tart fogva egy török teherautósofőrrel együtt.

A mostanáig ismeretlen csoport, amely magát a "Borzalom Brigádjainak" nevezi, Tikrít házfalaira kiragasztott közleményében hozzátette, hogy a "Titkos Iszlám Hadsereg" egyik ága, s korábban már hét teherautósofőrt ejtett túszul: három indiait, három kenyait és egy egyiptomit.

A közlemény szavahihetőségét nem lehetett kideríteni, az írás semmilyen bizonyítékkal nem támasztja alá a fenti kijelentéseket. A helyi rendőrség úgy nyilatkozott, hogy nincsenek értesülései a szóban forgó ügyről.

"Brigádunk egy csoportja megölt három hitetlen cionistát, a Moszad ügynökeit, miután elrabolták őket, és járművüket felgyújtották a Tikrít és Moszul közötti országúton - olvasható a közleményben. - Még mindig fogva tartunk egy negyedik cionistát annak bizonyítékaként, hogy a hitetlen Egyesült Államok ocsmány összeesküvést szőtt az iszlám és Irak lerombolására cionista módszereket felhasználva."

"A bűnös (a túsz) bevallotta: azután jött Irakba, hogy szerződést kötött a hitetlen megszállókkal az amerikai erők gerillaharcmodorra történő kiképzésére, egy őrző-védő magáncég munkatársának álcázva" - tette hozzá a csoport. A közlemény szerint a fogoly "megerősítette, hogy száz másik személlyel együtt rabokat vallatott az amerikai börtönökben, még nőket is, együttműködve az amerikai hírszerzéssel".

Török túszukra kitérve a csoport leszögezte: "Korábban már figyelmeztettük a török vállalatokat, hogy ne küldjenek sofőröket dolgozni a hitetlenek koalíciójához." Az emberrablók a török férfi lefejezésével fenyegetőznek, mondván: meg akarják mutatni, hogy megtartják Istennek tett fogadalmukat.