Az Iraki Iszlám Brigádok kedden újabb 24 órával kitolta azt a határidőt, ameddig a párizsi kormánynak vissza kell vonnia az iszlám fejkendő viselését a francia iskolákban megtiltó rendeletét, hogy visszanyerje szabadságát az Irakban elrabolt két francia újságíró.

A kezdeti 48 órás ultimátumot először hétfőn este hosszabbították meg 24 órával, majd miután kedden este az is véget ért, az Arab Liga szóvivője Kairóban bejelentette, hogy az emberrablók újabb egy napos hosszabbításról értesítették a szervezetet. Arról nincs információ, hogy ha ez is letelik, és a francia kormány nem enged, mi fog történni Christian Chesnot-val, a Radio France International rádió, és Georges Malbrunot-val, a Le Figaro napilap tudósítójával.

A két újságíró hétfőn a katari székhelyű al-Dzsazíra műholdas televízióban sugárzott videofelvételen arra kérte a párizsi kormányt, hogy teljesítse az emberrablók követelését, különben megölik őket.

Michel Barnier francia külügyminiszter jelenleg az egyiptomi Alexandriában tartózkodik, miután a keddi napot azzal töltötte, hogy egyiptomi és jordániai vezetőkkel tárgyalt a túszok kiszabadulása érdekében.