120 turista fertőződött meg hepatitis A vírussal az egyiptomi Hurghada üdülővárosban, egy luxusszállodában. A jelenlegi információk szerint magyarok nem fertőződtek meg. Szakemberek azt javasolják, aki Egyiptomba utazik, oltassa be magát a vírus ellen, és az átlagosnál sokkal jobban figyeljen a tisztaságra.

Az utóbbi idő lagnagyobb Hepatitis A járványa tört ki az egyiptomi Hurghada üdülőváros egyik luxusszállodájában. A Vörös-tenger partján lévő településen eddig mintegy 120 turista betegedett meg, többségében németek. Magyar turisták eddig még nem betegedtek meg.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) annak érdekében, hogy magyarok továbbra se kapják el a vírust, azt tanácsolja mindenkinek, aki Hurghada környékére utazik, oltassa ba magát. Emellett Jelenik Zsuzsanna, az OEK nemzetközi oltóközpont vezetője azt is javasolja, hogy mindenki, aki Egyiptomba készül, a megszokottnál sokkal joban figyeljen a tisztaságra, alaposan mosson kezet, csak palackozott vizet igyon, ne fogadjon el jégkockát.

A betegség főként az idősebbekre, illetve a májbetegségben szenvedők számára lehet veszélyes. A tünetek hasmenés, végtagfájdalom, továbbá a bőr és a szemek sárga elszíneződése.