Benyújtotta lemondását Ljiljana Colic szerb oktatási miniszer, aki egy korábbi lapinterjúban az evolúciós elmélet, az idegennyelvek oktatása és a számítástechnika-oktatás ellen érvelt. Colic szerint Darwin tanainak addig semmi helye az iskolákban, amíg a gyerekek nem ismerik a teremtéselméletet.

Benyújtotta lemondását csütörtökön Ljiljana Colic szerb oktatási miniszter, mivel korábban azt akarta, hogy a teremtéselmélet kötelező tananyag legyen. "Ljiljana Colic tájékoztatta Vojislav Kostunica kormányfőt az általa vezetett minisztériumban végzett munkáról, valamint a miniszter bejelentette lemondását a kormányfőnek" - áll a szerb kormány által kiadott közleményben.

A miniszter a múlt héten hozta kínos helyzetbe a szerb kormányt azzal, hogy egy lapinterjúban kijelentette: Charles Darwin angol természettudós evolúciós elméletének mindaddig nincs helye a tananyagban, amíg a Biblia Ószövetségében olvasható teremtéselméletet nem oktatják ugyanakkora óraszámban. A szerb sajtó szerint Ljiljana Colic nyilatkozatában az idegen nyelvek oktatása, valamint a számítástechnika oktatása ellen is érvelt, mivel szerinte az előbbi túlságosan költséges, utóbbi pedig a képernyők kibocsátotta sugárzás miatt károsítja a diákok egészségét.