Rengeteg halott a Fallúdzsa elleni légitámadásban

2004.09.17. 7:17

Harminckét külföldi fegyveres halt meg az iraki Fallúdzsa város elleni amerikai légitámadásban. Az amerikai hadsereg csütörtökön jelentette be, hogy rajtaütést indított az-Zarkávi terrorista egyik rejtekhelye ellen Fallúdzsában.

A korábbi hírekkel ellentétben harminckét fegyveres vesztette életét az iraki szunnita ellenállás tűzfészkének számító Fallúdzsa város ellen péntekre virradóra végrehajtott amerikai légitámadásnak. Kórházi források 32 halálos áldozatról és 40 ember - köztük nők és gyermekek - megsebesüléséről számoltak be. Az amerikai haderő előzőleg felderítési adatokra hivatkozva azt közölte, hogy akár hatvan ellenséges harcos is életét veszthette.

Az amerikai hadsereg csütörtökön jelentette be, hogy rajtaütést hajtott végre Fallúdzsában és hadműveletet kezdett Ramádiban, az al-Anbár tartománybeli szunnita felkelés két gócpontjában. "A nemzetközi erők célzott rajtaütést indítottak Abu Muszab az-Zarkávi terrorista egyik rejtekhelye ellen Fallúdzsában" - tudatta közleményében az amerikai hadsereg. A hadsereg olyan értesülések birtokában fogott hozzá az akcióhoz a Bagdadtól 50 kilométernyire nyugatra fekvő városban, hogy a szóban forgó helyen mintegy kilencven külföldi harcos bujkál, illetve a nemzetközi erők elleni harcra szánt fegyvereket rejtegetnek. A Ramádiban végrehajtott "Hurrikán művelet" fedőnevű támadás során egy amerikai tengerészgyalogos megsebesült - közölte a hadsereg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK