Több tucat halott egy nigériai olajrobbanásban

2004.09.17. 16:39

Több tucat ember meghalt, amikor felrobbant egy olajvezeték a nigériai Lagosban. A tolvajok által megcsapolt cső csütörtökön reggel robbant be, de még péntek délután is lángolt.

Több tucat ember vesztette életét egy olajvezetéknél történt robbanásban a nigériai Lagosban - jelentette be pénteken a nigériai rendőrség. Szemtanúk szerint a csütörtök hajnalban a város Ijegun nevű negyedében történt detonációt követően tűz ütött ki, az olajvezeték jelenleg is lángokban áll, és hatalmas füstfelhő gomolyog a terület fölött.

A rendőrség szerint a robbanást az okozta, hogy tolvajok próbálták megcsapolni a vezetéket. A detonáció több tucat ember halálát okozta, pontos számukat egyelőre nem lehet megmondani, mert még kutatnak holttestek után.

Nigériában, ahol a lakosság többsége szegénységben él, nem ritkák az ilyen olajlopási kísérletek, az ezzel foglalkozó bandák ellen a helyi rendfenntartók nehezen tudnak védekezni. Egy 1998-ban történt olajvezeték-robbanásban több mint 1000 ember vesztette életét az ország déli részén.

KAPCSOLÓDÓ CIKK