Az iraki börtönökben fogva tartott nők 48 órán belüli szabadon bocsátását követeli Abu Muszad az-Zarkávi terroristavezér - adta hírül az al-Dzsazíra. Ha a szövetségesek nem teljesítik követelését, akkor - az arab műholdas televízió híradása szerint - Zarkávi kivégzi a Bagdadban a héten elrabolt egy brit és két amerikai állampolgárt.

A Bagdadban héten elrabolt brit és két amerikai állampolgár kivégzésével fenyegetőzött Abu Muszab az-Zarkávi jordániai származású terrorista, ha negyvennyolc órán belül nem engedik szabadon az iraki börtönökben fogva tartott nőket - jelentette szombaton az al-Dzsazíra arab műholdas televízió. A televízió részleteket mutatott be egy videofelvételből, amelyen a három férfi ülve és bekötött szemmel látható. A túszok mögött egy fekete álarcos férfi áll, géppisztolyát rájuk szegezve.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló Zarkávi vezette at-Tauhíd val-Dzsihád (Egyistenhit és Szent háború) csoport a negyvennyolc órás ultimátumot az abu-graibi és umm-kaszri börtönökben fogva tartott nők elengedésére szabta meg. Jack Hensley és Eugene Jack Armstrong amerikai, illetve Kenneth Bigley brit állampolgárt csütörtök hajnalban al-Manszúrból, Bagdad egyik előkelő negyedéből hurcolták el. A három férfi egy építőipari vállalat megbízásából dolgozott Irakban.