Két, nagy erejű robbanószerekkel megrakott gépkocsit találtak Moszkvában. A pokolgépeket hatástalanították. az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat őrizetbe vett egy feltételezett merénylőt, aki állítólag azt mondta: a robbanószerkezetek Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen készültek. A férfi a kihallgatás után szívrohamban meghalt.

Két, robbanóanyaggal és aknával megrakott személygépkocsit fedezett fel a rendőrség szombatra virradóra Moszkva központjában. A pokolgépeket az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tűzszerészei hatástalanították - jelentette az Interfax hírügynökség. A két gépkocsi két különböző utcában parkolt. A pokolgépek hatástalanításának idejére a környező lakóházakat kiürítették. A pokolgépekre egy nappal azután bukkantak rá, hogy Samil Bászájev csecsen hadúr magára vállalta az utóbbi időben Oroszországban elkövetett terrorcselekményeket.

Az egyik nagy erejű, gyalogsági aknából, két trotilkötegből és egy benzines kannából álló pokolgépet egy Zsiguliban találták meg és különleges vízágyú segítségével a helyszínen hatástalanították. A rendőrség egy feltételezett merénylőt őrizetbe vett, aki saját bevallása szerint Vlagyimir Putyin elnök közlekedési útvonala mellett parkolta volna le a gépkocsikat. Az őrizetbe vétel után a férfi szívroham következtében elhunyt - közölte az FBSZ név nélkül nyilatkozó illetékese az Interfax jelentése szerint.