A Dominikai Köztársaságban 11, Puerto Ricóban pedig 2 halálos áldozatot követelt az Iván nevű hurrikát követő újabb trópusi vihar, a Jeanne. A vihar több száz épületet romba döntött, a sérültek száma 146.

Tizenegyre emelkedett a Jeanne hurrikán halálos áldozatainak a száma a Dominikai Köztársaságban. A trópusi vihar miatt 30 ezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát a közép-amerikai országban. A Dominika északi részére lecsapó Jeanne által okozott ítéletidőben 146 ember sérült meg és több száz lakóépületet dőlt össze.

A hurrikán helyi idő szerint szombat este a Bahama-szigetek felé tartott. Az egyesült államokbeli Florida államtól délkeletre fekvő, 300 ezer lakosú, mintegy 700 szigetből álló szigetcsoport délkeleti részén a hatóságok felhívták a figyelmet a közeledő vihar jelentette veszélyre. George Bush amerikai elnök szombaton katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Puerto Ricót - ahová Jeanne előzőleg szintén lecsapott - utat nyitva ezzel az Egyesült Államokhoz tartozó karib-tengeri szigetre irányuló szövetségi segélyek előtt.

Az elnök a tervek szerint vasárnap látogatást tesz egy másik hurrikán sújtotta térségben, Florida államban, ahol a mentőalakulatok túlélők, illetve holttestek után kutattak az Ivanra keresztelt trópusi vihar pusztítása nyomán összedőlt épületek romjai között. Az Ivan hurrikán, amely a karibi térségen és az Egyesült Államok keleti vidékén söpört végig, összesen 107 ember életét oltotta ki.

A vihar következtében legutóbb szombaton halt meg két nő az amerikai főváros, Washington közelében fekvő Maryland szövetségi államban. Az Ivan hurrikán leginkább Florida északkeleti részét sújtotta, a térségbe C-130-as szállító-repülőgépek és Chinook szállítóhelikopterek vizet, élelmiszert és orvosi felszerelést juttatnak el. Pensacola körzetében 14 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.