Elérte az egyesült államokbeli Florida szövetségi állam keleti partvidékét a Jeanne hurrikán, újabb megpróbáltatás elé állítva a térséget a Frances hurrikán három héttel ezelőtti levonulása után. A Jeanne hurrikán korábban Haitin, a Dominikai Köztársaságban és Puerto Ricón pusztított.

A Jeanne helyi idő szerint szombaton késő este Stuart település térségében érte el a sűrűn lakott Florida keleti partvidékét, majd a szárazföld belseje felé nyomult előre. Az óránkénti 185 kilométeres sebességgel haladó szélvihar heves esőzéssel jár; a viharos széllökések tovasodorják a Frances pusztítása után maradt törmeléket, folyamatosan szaggatják, tépdesik az éppen csak helyreállított villamos felsővezetékeket és magas hullámokat keltenek az Atlanti-óceán vizén.

A Jeanne ereje a hurrikánok erősségének osztályozására használt skálán a 3-as fokozatnak felel meg. A mostani hurrikánszezonban a Jeanne egyébként már a negyedik ilyen természeti jelenség; az 1851 óta végzett megfigyelések szerint most először fordul elő, hogy egy szezonban négy hurrikán is pusztítson.

A Jeanne a Bahama-szigetek felől érkezve, útközben jelentősen megerősödve érte el Floridát. A Jeanne egy héttel ezelőtt, még trópusi viharként Haitin, a Dominikai Köztársaságban és Puerto Ricón pusztított. Haitin kétezer, a Dominikai Köztársaságban pedig 31 ember életét követelte a heves széllel járó, áradásokat okozó ítéletidő.