Bombariadó miatt kényszerleszállást hajtott végre Londonban vasárnap este az Olympic görög légitársaság Athénból New Yorkba tartó repülőgépe. A görög gépen 290 utas tartózkodott, akiket a 11 fős személyzettel együtt a leszállás után evakuáltak. A BBC szerint előzőleg egy görög újsággal telefonon egy idősnek hallatszó férfi közölte, hogy a repülőgépen robbanószerkezet van.

Harci gépek kíséretében, bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre Londonban vasárnap kora este egy görög utasszállító repülőgép, több száz utassal a fedélzetén. A BBC jelentése szerint az Olympic Airways Athénból New Yorkba tartó, Airbus A340-es típusú repülőgépének kellett megszakítania útját a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyikén, a brit fővárostól északkeletre fekvő Stansteden.

A OA411-es számú járatot a brit királyi légierő több Tornado típusú harci gépe kísérte a leszállásig a brit légtérben, de a katonai repülők az utasszállító biztonságos földet érése után visszatértek támaszpontjaikra - közölte a védelmi minisztérium tájékoztatását idézve a londoni rádió.
   
A BBC-nek a Jane's katonai elemző csoport egy szakértője az incidenst kommentálva azt mondta: a légierő bekapcsolódása hasonló esetekben a szeptember 11-ei merényletek óta rutinszerű, hiszen "az ilyen bombafenyegetésekről könnyen kiderülhet, hogy újabb, szeptember 11-e jellegű terrortámadásról van szó". A harci gépek jól látható jelenléte "egyértelművé teszi az esetleges géprablóknak, hogy eredeti céljukat nem fogják elérni, mert a repülőgépet le fogják lőni" - tette hozzá.
 
A görög gépen 290 utas tartózkodott, akiket a 11 fős személyzettel együtt a leszállás után evakuáltak. A londoni rádió athéni értesülése szerint előzőleg egy görög újsághoz hozzávetőleg félórás időközönként összesen három telefonos bombafenyegetés futott be. A hívást rögzítő munkatársak két különböző férfihangot azonosítottak; az egyik tört, a másik folyékony görög nyelven azt állította, hogy a repülőgépen robbanószerkezet van. A hívás után a lap értesítette a görög rendőrséget, az pedig a légitársaságot.