Kína elérésére is képes föld-föld rakétákat tesztelt Tajvan - jelentette vasárnap egy tajpeji napilap. Az újság szerint a tajvani hadsereg titokban kipróbálta a rakétákat és az eredmény "kielégítő". Ezekkel a rakétákkal a tengerparttól beljebb fekvő kínai városokra is csapást lehet mérni. Tajvan korábban megígérte, hogy csak védelmi fegyvereket gyárt.

Kína partvidéke vagy szárazföldi városai elérésére is képes közepes hatótávolságú föld-föld rakétákat próbált ki sikeresen Tajvan - jelentette vasárnap egy tajpeji napilap. A Liberty Times meg nem nevezett katonai forrásokra hivatkozva azt írta, hogy 150-300 kilométerre fekvő célpontok elérésére is képesek a Hsziung-fen 2A és Hsziung-feng 2E jelzésű rakéták. Ezek hasonlóak a manőverező robotrepülőgépekhez, vagyis képesek arra, hogy megkeressék a beprogramozott szárazföldi célpontokat és csapást mérjenek rájuk.

A nagy példányszámú újság szerint a tajvani hadsereg titokban kipróbálta a rakétákat és az eredmény "kielégítő". A cikk nem közöl adatot a legyártott rakéták számáról, sem arról, hogy már rendszerbe állították-e azokat. E rakétákkal a tengerparttól beljebb fekvő kínai városokra is csapást lehet mérni a Tajvani-szorosban cirkáló hajókról.
   
A rakétafejlesztés azért is különösen kényes ügy, mert Tajvan megígérte, hogy csak védelmi fegyvereket gyárt. A tajpeji politikusok azonban egyre hangosabban sürgetik támadó fegyverek gyártását is, mondván, hogy a háborútól elrettentő legjobb eszköz a csapásmérő képesség.