Ismeretlen fegyveresek elhurcolták Gáza városban a CNN amerikai hírtelevízió egyik helyi, izraeli arab munkatársát. A Palesztin Hatóság közleményben határolódott el az esettől és segítséget ajánlott fel a tettesek kézre kerítésében.

Az elhurcolt Riad Ali gyártásvezetőként dolgozik az amerikai hírtelevízió számára. Társai elmondták, hogy hétfőn egy személyautó állta el gépkocsijuk útját Gáza egyik központi útján. A személyautóból több fegyveres szállt ki, a megállított újságírók közül név szerint Riad Alit keresték, majd, amikor a gyártásvezető jelentkezett, fegyverrel arra kényszerítették, hogy menjen velük. A többi újságíró semmit nem tud arról, hogy kik és miért hurcolták el az izraeli arab férfit.

A Palesztin Hatóság első közleménye hangsúlyozta: igyekeznek kideríteni, kik az emberrablók és megpróbálják elérni kiszabadulását. A Hamász szélsőséges palesztin csoport az újságírók jogainak és a sajtószabadságnak a durva megsértéseként ítélte el az emberrablást.

Izrael engedélyezi, hogy az izraeli útlevéllel rendelkező újságírók beutazzanak a Palesztin Hatóság ellenőrzése alatt álló területekre, de ehhez nyilatkozatot kell aláírniuk arról, hogy tudomásul veszik: az izraeli védelmi minisztérium és az izraeli katonák semmilyen felelősséget nem vállalnak biztonságukért.