John Kerry demokrata párti elnökjelölt mellett tette le a garast George Bush amerikai elnök lakóhelyének, a texasi Crawford településnek a hetilapja. A The Lone Star Iconoclast szerdai szerkesztőségi cikkében arra szólította fel nemcsak a település, hanem egész Texas lakóit, hogy az elnökjelölteket ne szűkebb pátriája vagy politikai hovatartozása szerint ítéljék meg, hanem azt nézzék, hogy hova akarják vezetni az országot.

A 425 példányban megjelenő hetilap indoklásul a Bush-kormány négy aggasztó hibáját sorolja fel: a társadalombiztosítási rendszert megbénító kezdeményezéseit, az amerikai gazdaság leromlott állapotát, az alapító atyák által megteremtett alapvető szabadságjogoktól való vészes eltávolodást, valamint az Irakkal kapcsolatosan elkövetett sorozatos baklövéseket.

A lap nevében a Lone Star (magányos csillag) Texas állam beceneve, míg az Iconoclast tekintélyrombolót jelent. A hetilap méltatja Kerry tapasztalatait, elismeréssel adózik neki, mint kitüntetett vietnami veteránnak, és alkalmasnak tartja arra, hogy Amerikát visszavezesse a jólétbe és visszaszerezze az ország méltóságát.

A hetilap négy évvel ezelőtt Bush elnököt támogatta és szerkesztőségi cikkben szót emelt az iraki invázió mellett is, most viszont csalódottan állapítja meg, hogy az elnök félrevezette a népet. Nem kerültek meg a tömegpusztító fegyverek, és az sem bizonyosodott be, hogy érdemi kapcsolat lett volna Szaddám Huszein volt iraki elnök és az al-Kaida terrorhálózat között. Irak ma ingovány, miközben nincs épkézláb terv az amerikai katonák kivonására - írja a szerkesztőségi cikk. Hangsúlyozza, hogy a vak hazafiság veszélyes lehet, az ámítás pedig egy katona életét sem adja vissza, nemhogy ezerét.

A Lone Star Iconoclast egy példányát rendszeresen megküldik Bush elnök crawfordi birtokára. A Fehér Ház szóvivője nem tulajdonított jelentőséget a The Lone Star Iconoclast választásának, amely már kedden megjelent a honlapján. Scott McClellan leszögezte, hogy teljesen bizonyos Crawford és Texas lakóinak érzelmeit illetően.

John Kerry stábja üdvözölte a lap állásfoglalását, úgy ítélve meg, hogy akik a "legközelebbről ismerik Busht, azok tudják a legjobban".