Kiszabadult négy egyiptomi túsz Irakban

2004.09.28. 20:27

Visszanyerte szabadságát négy, Irakban elrabolt egyiptomi túsz - jelentette be kedden munkáltatójuk. A cég - az egyiptomi Orascom távközlési csoport - hat dolgozóját rabolták el a múlt héten ismeretlen fegyveresek Irak keleti részén, illetve Bagdadban. Egyetlen csoport, vagy szervezet sem jelentkezett azzal, hogy tagjai ejtették volna túszul az egyiptomiakat.

Az Orascom kedden tudatta a sajtóval, hogy három alkalmazottjukat ugyanaznap délután szabadon engedték az emberrablók. A cég órákkal korábban beszámolt egy negyedik alkalmazottjuk kiszabadulásáról is.

Az Orascom szóvivője csak annyit mondott el a túszok kiszabadulásának körülményeiről, hogy kimerítő tárgyalások zajlottak, és nem tért ki arra, hogy fizettek-e váltságdíjat. Egyiptomi sajtóértesülések szerint ugyanakkor az emberrablók váltságdíjat követeltek a túszokért.

A bagdadi egyiptomi ügyvivő közlése szerint az első egyiptomi túszt még hétfőn engedték szabadon. A diplomata arról számolt be, hogy az emberrablást pénzszerzési céllal követték el.