Jogerősen életfogytiglani börtönbüntetést kapott az az orosházi férfi, aki a bíróság szerint 2002-ben brutálisan bántalmazott, megerőszakolt, majd megfojtott egy idős nőt. A tettes ezután társával kirabolta az asszony lakását. A Szegedi Ítélőtábla súlyosbította az ügyben hozott korábbi ítéletet.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy férfit, aki megerőszakolt, majd megfojtott egy 67 éves nőt Orosházán; az elkövető leghamarabb 40 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, az ítélet jogerős.

A táblabíróság súlyosbította a Békés Megyei Bíróság januárban hozott ítéletét: első fokon 15 év fegyházbüntetéssel sújtották az orosházi férfit. Az ítélőtábla kiegészítette a megyei bíróság minősítését, megállapítva, hogy az aljas indokból elkövetett emberölést nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel követte el Rostás Zoltán.

A tényállás szerint a gyilkosság idején 35 éves Rostás 2002. augusztus 10-én nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után társával - akit szintén elítélt a bíróság - elment a sértett házához, hogy kirámolják.

Rostás Zoltán felfeszítette a bejárati ajtót, és bement a 67 éves asszony szobájába, ahol először ököllel ütött az idős nő arcába, majd más módon is bántalmazta, végül a vérző, hálóinges nő száját befogta, és a hajánál fogva húzta ki az udvarra, ahol meg akarta erőszakolni. Az udvaron tovább bántalmazta az áldozatot, megtaposta, rugdosta, ismeretlen tárggyal ütötte-verte, rátérdelt, majd megerőszakolta, végül megfojtotta - állapította meg a bíróság.

Az elkövetők egy arany nyakláncot, egy aranymedált, egy pár arany fülbevalót vettek le az asszonyról. Az aranytárgyakkal együtt összesen 66 870 forintnyi értéket lopott el Rostás és társa.