Keresett terroristát lőttek le Rijádban

2004.10.13. 1:18

Egy körözött terroristával végeztek tűzharcban kedd hajnalban Rijád keleti részén a szaúd-arábiai biztonsági erők; Mohammed al-Manea neve szerepelt azon a 26-os listán, amelyen a sivatagi királyság hatóságai a leginkább veszélyes személyeket tartják nyilván.

Manszúr Turki, a belügyminisztérium szóvivője szerdán elmondta, hogy a ház ellen indított támadásban hét rendőr megsebesült. Az épületből hét nőt, illetve gyermeket mentettek ki. Nem tudni azonban, hogy mi lett hozzátartozóik sorsa.

Maneával együtt életét vesztette egy másik terrorista, míg harmadik társuk saját magát robbantotta fel. A három férfi a szaúd-arábiai főváros Nahda negyedében egy épületbe vette be magát. Az al-Arabíja hírtelevízió értesülése szerint a terroristák kézigrántátokat is bevetettek.

Szaúd-Arábiában az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló fegyveres sejtek különösen május óta tevékenyek. Azóta 160 emberrel végeztek. Kiemelt célpontjaik között külföldi érdekeltségek, biztonsági és katonai létesítmények szerepelnek.

A szaúdi hatóságok korábban egy 26 nevet tartalmazó listát állítottak össze, de a leginkább körözöttek közül tizenheten már életüket vesztették a biztonsági erőkkel vívott összecsapásokban.