Meleg aktivisták meglepetésszerűen arcon csókolták a külföldön élő olaszok ügyeiért felelős minisztert Rómában. Így akarták megbüntetni, mert egy nappal korábban becsmérlően nyilatkozott a melegekről.

Három melegjogi aktivista csütörtökön este az olasz képviselőház előtt lesből arcon csókolta Mirko Tremagliát, a külföldön élő olaszok ügyeinek miniszterét, aki egy nappal korábban becsmérlően nyilatkozott a melegekről.

A színes ruhákba öltözött "merénylők" órahosszat várták a minisztert, a jobboldali Nemzeti Szövetség (AN) tagját, aki ijedtében visszamenekült az ülésterembe. A jelenetet többször bemutatták a maróan szatirikus, közkedvelt Striscia la notizia televíziós show-ban.

Tremaglia egy nappal korábban - jobboldali politikusok által is kárhoztatott - kijelentésre ragadtatta magát, amikor védelmezni akarta Rocco Butiglionét, az olasz kormány jelöltjét az Európai Bizottságba, akit az Európai Parlament polgári jogi bizottsága leszavazott, többek között azért, mert bűnnek nevezte a homoszexualitást. Buttiglione maga is úgy nyilatkozott, hogy köszöni a szolidaritást, de Tremaglia elvetette a sulykot.