George Bush amerikai elnök közleményben méltatta az 1956-os magyar forradalmat. A forradalmárok mellett elismerését fejezte ki az amerikai magyar generációknak is az amerikai vezető.

Közleményében az elnök üdvözletét küldi mindazoknak, akik megünneplik az évfordulót, hangoztatva, hogy a szabadság az egész emberiség Isten adta joga, korunk hívó szava. "A Szovjetunió ellen felkelő bátor magyarok 48 évvel ezelőtt utat mutattak nemzetüknek és a világnak. A brutális zsarnokság ellen harcolva sokan áldozták életüket a szabadság védelmében és a felkelés megmutatta a magyar nép reményeit, bátorságát, meggyőződését. Ezek segítettek a magyaroknak abban, hogy évtizedeken át kitartsanak a vasfüggöny mögött" - áll a közleményben.

"Minden amerikaival együtt tisztelgek azok emléke előtt, akik harcoltak és áldozatot hoztak a szabadság nevében" - olvasható a közleményben, amely elismeréssel szól az amerikai magyarok generációiról, akik nemzeti örökségükkel, hitükkel, hagyományaikkal gazdagították Amerikát.