Közel két tonna kokaint foglalt le az amerikai parti őrség Kolumbia partjainál egy csempészhajón. A legénység előbb megpróbálta a tengerbe szórni a kábítószert, majd menekülni próbált, de a fegyveres őrség megállásra kényszerítette hajójukat.

Csaknem két tonna kokaint lefoglalt, öt feltételezett kábítószer-csempészt pedig őrizetbe vett az amerikai parti őrség Kolumbia partjainál. A parti őrség közleménye szerint az eset még szerdán történt. Egy járőröző repülőgép vette észre a csempészek bárkáját Cartagena karin-tengeri kikötőváros partjaitól 160 kilométerre.

A gép riasztása után a parti őrség azonnal egy őrnaszádot és egy helikoptert vezényelt a térségbe a bárka feltartóztatására. A hajó utasai a parti őrség egységeit megpillantva csomagokat kezdtek dobálni a tengerbe. Az őrség csak rövid üldözés és figyelmeztető lövések segítségével tudta megállásra kényszerítette a bárkát. A most lefoglalt kábítószerrel együtt októberben már csaknem öt tonna kokaint kobzott el a parti őrség az említett térségben.