Román párt színeiben is indul a MPSZ

2004.11.01. 11:30

Nem vesz részt szervezetten a november 28-i parlamenti választásokon a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ), de tagjait támogatja abban, hogy egyénileg a Népi Akció pártja (AP) színeiben szerepeljenek a választásokon - közölte hétfői számában a Krónika című erdélyi napilap.

A lap felemásnak nevezte az MPSZ-ben született döntést, miután a szövetség megyei szervezetei nem tudtak közös nevezőre jutni a választási részvételt illetően. A székelyföldi szervezetek ugyanis az AP-listás változatot szorgalmazták, a bihariak viszont arról döntöttek, hogy a román párt listáin nem indulnak a választásokon.

Szász Jenő MPSZ-elnök a hét végén úgy nyilatkozott: a megosztottság miatt nem kötnek választási megállapodást az Emil Constantinescu vezette párttal, noha a volt államfő felajánlotta, hogy a székelyföldi és a partiumi megyékben teljes mértékben átengedi a jelöltállítást az MPSZ-nek.

Azok után, hogy a román párttal való együttműködés mellett voksolt, és indulni kívánt a parlamenti választásokon, Szász Jenő MPSZ-elnök a hét végén jelezte: a nagyváradiakkal való szolidaritása jeléül végül mégsem jelölteti magát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK