Felgyújtotta magát a Fehér Ház mellett

2004.11.16. 8:40

Allah, Allah kiáltásokat hallatott az a férfi, aki felgyújtotta magát kedden a Fehér Ház mellet Washingtonban. A jemeni Mohamed Alanssin az FBI egyik informátora, akit nem engedtek hazautazni feleségéhez. A férfit égési sérülésekkel szállították kórházba.

Felgyújtotta magát egy férfi kedden Washingtonban a Fehér Ház mellett. A tettét "Allah, Allah" kiáltások kíséretében elkövető szakállas, ötvenes éveiben járó férfit égési sérülésekkel szállították kórházba, állapota nem életveszélyes.

A rendőrség szerint egy az amerikai elnöknek szóló levél volt nála, amikor odament az egyenruhás biztonsági őrökhöz, néhány szót váltott velük, majd egy öngyújtóval meggyújtotta ruházatát.

A The Washington Post című amerikai napilap szerint a férfit Mohamed Alanssinak hívják, jemeni származású, és az FBI informátora. A lap szerint a férfi előző nap tájékoztatta őket szándékáról, miszerint fel fogja magát gyújtani "egy váratlan helyen", mivel az FBI nem engedi, hogy hazautazzon és meglátogassa súlyos beteg feleségét.