Negyvenkilenc halott egy perui buszbalesetben

2004.12.21. 6:41

Negyvenkilencen meghaltak, tizenöten pedig megsebesültek, amikor egy autóbusz egy Peru északi részén egy hegyi útról 50 méter mélyen egy folyóba zuhant. Külföldiek nem utaztak a buszon.

Negyvenkilencen meghaltak, tizenöten megsebesültek Peruban, ahol egy autóbusz lezuhant egy hegyi útról. A baleset még helyi idő szerint vasárnap történt az őserdőben, 345 kilométerre Limából, a fővárostól északkeletre. A baleset okainak felderítésére folyik a vizsgálat. Külföldiek nem utaztak a buszon, amely Limából tartott Pucallpába. Korábbi jelentések még huszonhat halálos áldozatról szóltak. Az újabb áldozatok holttestét a folyóba esett buszból emelték ki.

Hétfői perui lapjelentések szerint a túlélők a hatóságoknak elmondták, hogy a busz vezetője a heves esőzésben elvesztette uralmát a jármű felett, amikor az a Yurac folyó hídján áthaladva felgyorsult.

Peruban gyakoriak a buszbalesetek, mivel a vezetők gyakran előznek beláthatatlan kanyarokban. A perui közlekedési minisztérium által megrendelt tanulmány szerint idén január és július között 208 ember halt meg buszbalesetekben Peruban. A perui egészségügyi minisztérium adatai szerint 1990 és 2000 között 31 ezernél is több ember halt meg és 210 ezer sebesült meg a perui utakon.