ítéletidő az Egyesült Államokban

2004.12.24. 0:57

Hóvihar tombol az Egyesült Államok közép-nyugati részén: 60 centis hó hullott Missouri államban. Ohióban a jeges eső miatt 300 ezren maradtak áram nélkül. Indianában pedig több tucat autós ragadt az autópályán a mínusz 18 fokos hidegben és a hófúvásban.

Hóvihar söpört végig csütörtökön az Egyesült Államok közép-nyugati térségén, az ítéletidő következtében többszázezren maradtak áram nélkül, s hórekordok dőltek meg. Közel 60 centiméteres hó hullott a délen Missouri állam, nyugaton Tennessee, észak felől a kanadai Ontario határolta egyesült államokbeli térségre. Oklahoma államban a zord időben bekövetkezett közlekedési balesetben négyen meghaltak, Ohióból - ahol jeges eső esett, és 300 ezren maradtak áram nélkül - három halálesetről érkezett hír.

A hideg és a hó miatt járatok százait törölték a texasi Dallas és a kanadai Toronto között. Cincinnati, Cleveland, Chicago és Atlanta repülőtereiről a rossz időre visszavezethető késéseket jelentettek. Indiana államban több tucat autós ragadt az autópályán a hófúvásban, s várt arra, hogy kimentsék, miközben a hőmérséklet megközelítette a mínusz 18 fokot.

Az Indiana állam déli részén fekvő Evansville-ben egyetlen nap leforgása alatt 48 centiméter hó esett, több, mint máskor egész évben. A Kentucky állambeli Paducah-ban szintén rekordmennyiségű hó esett. Az ítéletidő nem a legjobbkor sújtja az Egyesült Államokat: becslések szerint 63 millió amerikai kel útra, és tesz meg idén legalább 80 kilométert a karácsony és az újév közötti időszakban.