Államférfi, szupermodell és sportoló is volt a vakációzók között, akiket elért a Dél-Ázsiában pusztító, közel hatvanezer halálos áldozatot követelő szökőár. Helmut Kohl volt német kancellárt helikopterrel menekítették ki Srí Lanka-i szállodájából. A Maldív-szigeteken ért a természeti csapás több olasz focistát, többek között Paolo Maldinit, a Milan csapatkapitányát. Gyászol a thaiföldi királyi család: odaveszett a király 21 éves unokája, Richard Attenborough amerikai színész-rendező szintén az unokáját vesztette el a szökőárban.

A katasztrófa időpontjában Thaiföldön üdülő Petra Nemcova cseh szupermodell megmenekült, ám súlyosan megsebesült. Barátját, Simon Atlee brit fotóst az eltűntek között tartják nyilván - közölte kedden Atlee ügynöke. Helmut Kohl volt német kancellárt hat másik emberrel együtt helikopterrel menekítették ki Srí Lanka-i szállodájából. A vakációját töltő politikus nem sérült meg - mondta el Donald Perera, a Srí Lanka-i légierő parancsnoka.
   
A thaiföldi királyi család is gyászol: odaveszett Bhumibol Aduljadedzs király 21 éves unokája, Poom Jensen, aki a hírek szerint a tengeren tartózkodott, amikor a szökőár megérkezett.
   
A Maldív-szigeteken ért a természeti csapás több olasz focistát, többek között Filippo Inzaghit az AC Milan csatárát, Paolo Maldinit a Milan csapatkapitányát, és a Juventus védőjét, Gianluca Zambrottát. Ők nem sérültek meg.
   
Ingemar Stenmark olimpiai és világbajnok svéd síző és barátnője Khok Kloiban, Phuket népszerű thai üdülőhelytől harminc kilométerre voltak aznap, mindketten sértetlenül megúszták a gigantikus szökőárt. Troy Broadbridge ausztrál rögbijátékost viszont feleségével együtt az eltűntek között tartják számon.
   
A természeti csapás Richard Attenborough amerikai színész-rendező családját is érintette. Attenborough idősebb leánya, Jane családjával együtt - férjével, anyósával és három gyermekével - Phuket szigetén vakációzott. Jane és anyósa eltűnt, a gyerekek közül a 14 éves Lucy meghalt, a 17 éves Alice pedig kórházba került. A tragédiát csak a férj és a fiúgyermek élte túl sértetlenül - közölte kedden a család barátja, Diana Hawkins.