24 magyar sérültje van az erdélyi buszbalesetnek

2004.12.30. 13:51

Huszonnégyre emelkedett a szerdai tordai buszbalesetben megsérült magyarok száma Romániában - közölte a kolozsvári magyar konzul. A balesetben egy román autó sofőrje az életét vesztette.

Noha a turisták többnyire csak kisebb sérüléseket szenvedtek, végül huszonnégy személyt kellett kórházba szállítani, de egyikőjük élete sincs veszélyben. Tizennyolc személyt a tordai kórházban látnak el, Kolozsvárra különböző kórházakba összesen hat személyt szállítottak be. Valószínűleg három személyt kell majd minden valószínűség szerint mentővel Magyarországra szállítani további orvosi kezelés céljából.

A balesetből kisebb sérüléssel kikerült turisták folytatták útjukat eredeti úticéljuk felé, a Hargita megyei Farkaslakára. A két busszal továbbutazókat azért szállították a zömében magyarlakta településre, mert ott már le volt foglalva a szállásuk.

Egy budapesti utazási iroda autóbusza zömében fővárosi turistákat szállított, amikor szerdán, a kora esti órákban a Kolozsvár környéki Torda közelében, Koppándnál, egy harmadik gépkocsi vezetőjének hibájából, frontálisan ütközött egy román rendszámú Daciával, amelyet a szabálytalanul haladó kamion valósággal a magyar busz elé dobott. A balesetnek egy halálos áldozata van: a Dacia vezetője életét vesztette.