A hét végi gyilkos erejű szökőár sújtotta ázsiai térségbe utazik Colin Powell amerikai külügyminiszter és Jeb Bush, George Bush elnök fivére. Jeb Bush hosszú ideje Florida kormányzója, és mivel az Egyesült Államok keleti partvidékén lévő szövetségi államot gyakran érik hurrikánok, nagy tapasztalata van a természeti csapások következményeinek a felszámolásában.

A hét végi gyilkos erejű szökőár sújtotta ázsiai térségbe utazik egy szakértői küldöttség élén Colin Powell amerikai külügyminiszter - jelentette be csütörtökön a Fehér Ház. Trent Duffy helyettes elnöki szóvivő közölte, hogy a vasárnap induló delegáció tagja Jeb Bush is. George Bush elnök fivére hosszú ideje Florida kormányzója, és mivel az Egyesült Államok keleti partvidékén lévő szövetségi államot gyakran érik hurrikánok, nagy tapasztalata van a természeti csapások következményeinek a felszámolásában.
   
A jelenleg texasi farmján pihenő George Bush csütörtökön közleményben szögezte le, hogy az amerikai népet sokkolták és elszomorították az események. Az elnököt ugyanakkor - főként a Demokrata Párt részéről - heves támadások érték, mert bírálói szerint későn reagált a katasztrófára, és csekély összegű segélyt ajánlott fel a rászorulók támogatására.