182-re emelkedett a Buenos Aires-i diszkótűz áldozatainak száma. A kataszrófa okait még vizsgálják, de a hatóságok gyanúja szerint petárdázás okozhatta a katasztrófát.

Száznyolcvankettőre emelkedett a Buenos Aires-i diszkótűz áldozatainak száma. A katasztrófa okát még vizsgálják. A péntekre virradóra történt szerencsétlenségben 700-an sérültek meg, közülük százan válságos állapotban vannak.

A hatóságok szombaton őrizetbe vették a szórakozóhely tulajdonosát. A rendőrség gyanúja ezen felül három fiatalra terelődött, mivel azt gyanítják, hogy ők okozták a tüzet petárdákkal. Azt azonban nem tudni, hogy a három gyanúsított is az áldozatok között van-e.

A szórakozóhelyen egy helyi rockegyüttes koncertjén csaptak fel a lángok, sajtójelentések szerint az 1500 fő befogadására alkalmas teremben 3-6 ezren tartózkodtak. Az argentin főváros polgármestere, Anibal Ibarra szerint a szerencsétlenség a közönség felelőtlen viselkedésére, a helyiség túlzsúfoltságának és annak is betudható, hogy zárva volt a vészkijárat.

A tűzoltók hiába fékezték meg viszonylag hamar a lángokat, a szemtanúk és a mentésben részt vevők szerint azért lett mégis ilyen iszonyatos mértékű a szerencsétlenség, mert a füst és a koncertteremben uralkodó sötétség megnehezítette a gyors tájékozódást a menekülők számára, másrészt pedig mert a nagy méretű teremnek csupán egyetlen vészkijárata volt. Az áldozatok legtöbbje füstmérgezést szenvedett.