Eltűnt Irakban a Libération francia lap tudósítója és helyi tolmácsa - adta hírül a lap internetes kiadása. A liberális francia lapnak szerda óta nincs kapcsolata az újságírónővel. Egyelőre nem tudni, hogy a riporternő emberrablás áldozatává vált-e.

Eltűnt Irakban a Libération című francia lap tudósítója és tolmácsa, egyelőre azonban nem tudni, hogy emberrablás áldozatává váltak-e. Florence Aubenas újságírónő és arab tolmácsa, Husszein Hanún eltűnését a liberális lap jelentette be csütörtökön internetes kiadásában.

A Libération szerint a szerkesztőség 24 órája nem tudott kapcsolatba lépni kiküldött tudósítójával. A december 16. óta Irakban tartózkodó riporternőt és helyi kísérőjét nem látták azóta, hogy szerda reggel kiléptek bagdadi szállodájuk kapuján. Az eltűnés miatt riasztották a francia, az amerikai és az iraki hatóságokat. A riporternő eltűnését megerősítette a francia külügyminisztérium is.

Christian Chesnot és Georges Malbrunot, a két korábban elrabolt francia újságíró négyhónapos fogság után december 21-én nyerte vissza szabadságát.