Hatalmas klórfelhő gomolyog Dél-Carolinában, az Egyesült Államokban, miután egy klórt szállító tehervonat összeütközött egy másik szerelvénnyel. A szerencsétlenségnek nyolc halottja és 240 sérültje van. Összesen 5400 embert kellett kitelepíteni.

Klórt szállító tehervonat ütközött egy veszteglő szerelvénybe helyi idő szerint csütörtök éjjel Dél-Carolina amerikai szövetségi államban. A környezeti katasztrófával is fenyegető balesetben eddig nyolc ember vesztette életét és 240-en sebesültek meg.

Az áldozatok többségének halálát, illetve sebesülését klórgázmérgezés okozta - jelentette a helyi rendőrség. A térségben klórfelhő gomolyog. A Graniteville városka textilüzemében történt szerencsétlenség egymérföldes (1,6 kilométeres) körzetéből 5400 embert telepítettek ki.

Mark Sanford, az állam kormányzója szükségállapotot rendelt el az érintett Aiken megyében, és felszólította a környékén élőket, hogy maradjanak otthon, zárják be az ablakokat, ajtókat, kapcsolják ki a szellőztető-berendezéseket, és rádión, illetve a televízión kövessék a hatóságok utasításait.