Bizalmat kapott Ariel Saron izreali miniszterelnök új kormánya. Saron a kabinetbe bevette az eddig ellenzéki baloldali Munkapártot is. A Munkapárt ugyanis támogatja a miniszterelnök gázai kiürítési tervét. Simon Peresz, aki eddig ellenzékből politizált, az új kormány második embere lett. A kabinetet, amely abszolút többséggel rendelkezik a knesszetben, az izraeli parlamentben, az ultraortodoxok pártja is támogatja.

Bizalmat kapott az izraeli parlamentben hétfőn Ariel Saron izraeli miniszterelnök új kormánya. A kabinetben helyet kaptak a baloldali Izraeli Munkapárt politikusai is. A kormánynak szándékában áll végrehajtani a kivonulást a Gázai övezetből. A knesszet 120 képviselője közül 58-an az új koalíciós kormány mellett szavaztak, 56-an ellene és hatan tartózkodtak. A voksolás előtt a kormányfő kijelentette: bizalmi szavazást kér, ami azt jelentette, hogy abszolút többség, vagyis 61 szavazat kellett volna  kormányalakítás megakadályozásához.

A szavazás után rögtön letette a hivatali esküt a kilenc új miniszter, elsőként a 81 éves Simon Peresz, a Munkapárt vezetője, aki hivatalosan a kormány második, tárca nélküli embere lett. Őt az új belügyminiszter, Ofir Pinesz követte, akit a Munkapárt fiatal nemzedéke egyik vezéralakjának tekintenek.  Ugyanakkor Saron pártja, a Likud megtartott a legfontosabb tárcákat: Saul Mofaz maradt a védelmi miniszter, Szilvan Salom a külügyminiszter, egyben miniszterelnök-helyettes és Benjámin Netanjahu a pénzügyminiszter.

A Likud 40, a Munkapárt 21 képviselővel rendelkezik az izraeli törvényhozásban. A kabinet, amely élvezi az ultra-ortodox Egyesült Judaista Tóra Párt öt képviselőjének támogatását is, legfőbb célkitűzésének a Gázai övezet 21, az 1967-es megszállás óta épült zsidó települése és négy elszigetelt észak-ciszjordániai kolónia felszámolását tekinti. Az evakuáció a tervek szerint júniusban kezdődne.

A parlamenti szavazással egy időben több ezren tüntettek a knesszet épülete előtt  két korábbi jeruzsálemi főrabbi vezetésével   Saron kivonulási terve ellen.