A melegeket elítélő és a nőket lenéző kijelentései miatt hírhedtté vált olasz politikus, Rocco Buttiglione egy tanácskozáson pedofíliával vádolta meg az Európai Parlament egyik vezető politikusát, Daniel Cohn-Benditet, a zöld frakció vezetőjét. Azt állította, hogy Cohn-Bendit akadályozta meg, hogy bekerüljön az Európai Bizottságba.

Pedofíliával gyanúsította meg Daniel Cohn-Benditet, az Európai Parlamenten belüli Zöldek frakcióvezetőjét szombaton Rocco Buttiglione, az olasz kormány Európa-ügyi minisztere, őt okolva meghiúsult európai biztosi jelöléséért. "Egy pedofil meggátolta egy keresztény bekerülését az Európai Bizottságba. Az esetem az olasz és az európai baloldal szégyene" - jelentette ki Buttiglione egy Bariban rendezett tanácskozáson.

Szavai szerint "közismert, hogy Cohn-Bendit pedofil. Életrajzában beszámol tanítóként egy alternatív általános iskolában átélt élményeiről, köztük a tanulók iránti pedofil vonzalmáról. A baloldallal ellentétben én nem hazugságokat terjesztek, hanem megalapozott tényekről számolok be" - tette hozzá.

Buttiglionét az olasz kormányfő eredetileg igazság- és belügyi biztosnak jelölte a novemberben hivatalba lépett új Európai Bizottságba. A kereszténydemokrata politikus azonban kénytelen volt lemondani a jelöltségről, miután a homoszexuálisokról és a nők társadalmi szerepéről hangoztatott nézetei éles bírálatokat váltottak ki.