Négy hónapos börtönbüntetést kapott egy asszony Olaszországban, mert kísértetként rémísztgette egy várkastély igazgatónőjét. Az álszellem nem szórakozott, a bosszú vezérelte.

Négy hónapi börtönre ítélt pénteken egy olasz bíróság egy asszonyt, aki a svájci és az osztrák határhoz közeli Castel Coldrano ősi várának folyosóin kísértett éjszakánként. A 42 éves lengyel származású nő hónapokon át próbált rémületet kelteni, ajtókat csapdosott és nyikorogtatott, összetörte az edényeket a kastélyban, hogy ráijesszen az épület igazgatónőjére.

Az igazgató azonban kihívta a rendőrséget, amely aztán a folyosókon elhelyezett rejtett kamerák segítségével hamar lefülelte a fantomot. A nyomozás során kiderült, hogy a kísértet személyes konfliktusban állt az igazgatónővel, aki férjének munkaadója volt. A bíróság a lakók zaklatása és a meglehetősen csekély anyagi károkozás miatt ítélte el az álkísértetet.

Castel Coldrano alapjait 1475-ben rakták le, a soktornyú épületben kongresszusokat, kiállításokat és kulturális rendezvényeket tartanak.