Több embert betemetett helyi idő szerint pénteken a lavina az Egyesült Államok nyugati részén fekvő Utah államban - közölte a rendőrség. A környéken az elmúlt két hétben 3 méter hó esett, ezért nagy a lavinaveszély.

Helyi források szerint mintegy tizenöten rekedtek a 300-500 méteres széles hóréteg alatt a Salt Lake Citytől mintegy 50 kilométerre található Park City síparadicsom közelében. Mintegy harminc mentő indult kutyákkal az eltűntek keresésére. 

A térségben kiadós hóesés volt az utóbbi napokban. December 28-adika óta mintegy három méter vastag hóréteg esett a vidéken, ahol a lavina bekövetkezett. Utah állam lavinaközpontja pénteken közleményben figyelmeztette a síelőket és a kirándulókat a lavinaveszélyre.

Az elmúlt napokban összesen huszonkilencen haltak meg az Egyesült Államok nyugati részén a rossz időjárás miatt. A Los Angelestől északnyugatra fekvő La Conchita városban a heves esőzések miatt lezúdult sárlavina legkevesebb tizenkilenc ember halálát okozta, míg Los Angeles és Sacramento között tízen haltak meg az esős időjárás okozta közúti balesetekben.