Síbalesetben meghalt egy magyar fiú Ausztriában

2005.01.30. 17:36

Síbalesetben meghalt egy 17 éves magyar fiú a felső-stájerországi Lachtal egyik sípályáján. A feltételezések szerint nagy sebességgel száguldott le a lejtőn, amikor kisodródott, és nekiütközött a pálya szélét jelző faoszlopnak.

Síbalesetben meghalt egy 17 éves magyar fiú - adta hírül az osztrák hírszolgálati iroda. Az osztrák rendőrségre hivatkozó hírügynökségi jelentés szerint a fiú a felső-stájerországi Lachtal egyik sípályáján járt szerencsétlenül vasárnap délben. Feltételezés szerint nagy sebességgel száguldott le a lejtőn, amikor kisodródott, és nekiütközött a pálya szélét jelző faoszlopnak. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.
   
A Sicher leben - Biztonságosan élni - elnevezésű osztrák intézet már tavaly novemberben, a síszezon kezdetekor arra figyelmeztetett, hogy 2003-ban 47 000 síelő szorult kórházi ápolásra az alpesi országban. Az intézet nem adott hírt arról, hogy hányan haltak meg síbalesetben Ausztriában. Az intézet egy közelmúltbeli híradásában arról számolt be, hogy az osztrák sízők 33 százaléka még sohasem hallott arról, hogy a sípályákon is szabályok vannak, akik pedig hallottak ilyesmiről, azoknak is nagyon hiányosak az ismereteik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK