Rosszul lett és összeesett hétfőn egy nyilvános szereplésén Hillary Clinton amerikai szenátor, Bill Clinton volt elnök felesége. A politikusnőt, aki nem volt hajlandó kórházba vonulni a helyszínen részesítették elsősegélyben.

A New York állambeli Buffalóban készült beszédet mondani a társadalombiztosításról egy helyi klubban, de első mondatainak elhangzása után összeesett és elájult. Kevéssel korábban gyengeségre panaszkodott, és a Buffalo News napilap szerkesztőségével folytatott beszélgetésen elmondta, hogy nemrégiben vírusos gyomorfertőzéssel bajlódott. A helyszínen tartózkodó ügyelet elsősegélyben részesítette az 54 éves politikus asszony, aki azonban - az első hírekkel ellentétben - nem engedte, hogy kórházba szállítsák, és végül a saját lábán távozott.

 A történtekről először Colleen DiPirro, a helyi kereskedelmi kamara elnöke, a rendezvény szervezője számolt be a közvéleménynek a WBEN-AM detroiti rádiónak adott nyilatkozatában. A szenátor asszony egyik munkatársa úgy fogalmazott, hogy Hillary Clintont gyengeség fogta el, le kellett ülnie és elájult.

Úgy tudni, hogy Hillary Clinton nem mondta le hétfői programját, amely szerint ellátogat egy katolikus oktatási intézménybe is és beszédet mond az egészségvédelemről sok száz fős hallgatóság előtt. Terhesség-megszakításról ugyan nem szól majd, a főiskola előtt mégis sok száz abortuszellenes tüntető is összegyűlt fogadására.