Rendőrkézen a franciaországi nővérgyilkosságok gyanúsítottja

2005.02.01. 3:26

Előállították azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy decemberben brutálisan meggyilkolt két ápolónőt a délnyugat-franciaországi Pau pszichiátriai intézetében - közölte hétfőn a rendőrség.

A huszonkét éves férfit szombaton vették őrizetbe, miután Pau egyik negyedében rálőtt a rendőrökre. A férfi ellen "rendőrök sérelmére elkövetett gyilkossági kísérlet" miatt emeltek vádat - közölte hétfő este a városi ügyész.

A gyanúsítottat három pszichiátriai vizsgálat után Cadillac pszichiátriai intézetébe szállították. A fiatalembert több alkalommal is a pau-i pszichiátriai intézetben kezelték, így került fel a gyanúsítottak listája. Egy rendőrségi illetékes szerint a DNS-vizsgálat megerősítette, hogy köze volt a kettős gyilkossághoz. A házkutatás során a lakásában több szúrófegyvert, közöttük egy kardot is találtak, amelyeken szakértői vizsgálatot végeznek.

December 18-án két nővért holtan találtak a pau-i pszichológiai intézetben, egyiküket lefejezték, a másikat leszúrták. Azóta a vizsgálat egy helyben topogott. Több mint negyven embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban, de a DNS-vizsgálat mindnyájukat tisztázta.

A szombaton előállított férfi, akit többek között tudathasadással is kezeltek, nem volt büntetett életű. Személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.