Öt magyar halt meg Szlovákiában egy autóbalesetben. Az öt magyarral haladó autó egy kanyarban megcsúszott és frontálisan ütközött egy autóbusszal. A busz utasai közül hetet kórházba kellett szállítani.

Öt magyar állampolgárságú személy halt meg vasárnap délben Szlovákiában egy személygépkocsiban, amely egy autóbusszal ütközött - jelentette a SITA szlovák hírügynökség. A Rózsahegyről (Ruzomberok) Besztercebányára (Banská Bystrica) vezető kanyargós, hegyvidéki úton, igen balesetveszélyes szakaszon, Oszada (Liptovszká Osada) falu közelében az öt utassal haladó magyar gépkocsi megcsúszott, áttért a saját menetirányával szembeni sávba, ahol frontálisan ütközött egy Besztercebánya irányába tartó helyi autóbusszal, melynek húsz utasa közül hetet kórházba kellett szállítani.

A magyar rendszámú szenélygépkocsiban utazó öt magyar, két nő és három férfi a helyszínen szörnyethalt.

Három órával a röviddel déli 12.00 óra után történt balesetet követően még folyt a helyszínelés. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy az előzetes megállapítás szerint a személygépkocsi egy kanyarban megcsúszott és ezért ütközött a vele szemben haladó autóbusszal.