Félmilliós nagygyűléssel ért véget Rómában az a béketüntetés, amelynek résztvevői az Irakban elrabolt olasz újságírónő szabadon bocsátását, az iraki háború befejezését és az olasz katonák hazahívását követelték. Az olasz túsz családtagjai mellett a békegyűlésen, illetve az azt megelőző felvonuláson az olasz baloldali ellenzéki unió vezetői közül Romano Prodi, Piero Fassino és Fausto Bertinotti vett részt.

Félmilliós nagygyűléssel ért véget szombat este Rómában az a béketüntetés, amelynek résztvevői az Irakban elrabolt olasz újságírónő szabadon bocsátását, az iraki háború befejezését és az olasz katonák hazahívását követelték. A római felvonulók a február 4-én Bagdadban elrabolt Giuliana Sgrena, az Il Manifesto baloldali napilap tudósítója szabadon engedését követelték, s jelszavaikat az arab tv-csatornákon is egyenesben lehetett látni.
   
Az olasz jobboldal nem vett részt a megmozduláson, a a bírálatokat azzal utasította el, hogy a kormány valóban dolgozik a tudósító szabadulásáért, a római menet élén viszont "a kommunisták" haladnak, politikai célokat is követve. Így a megmozduláson a háborúellenes, az olasz csapatkivonást és az iraki demokráciát követelő jelszavak domináltak. A megmozduláson ugyanakkor szembeszökő módon hiányoztak a Berlusconi-kormányt és a washingtoni politikát közvetlenül bíráló jelszavak.
   
A Silvio Berlusconi tulajdonában lévő tv-csatornák mellett a RAI olasz közszolgálati tv-csatornái sem adtak közvetítést a béketüntetésről, s híreikben 50 ezerre becsülték a részvevők számát. Néhány kisebb műholdas olasz csatorna azonban élőben közvetítette a felvonulást.
   
A La Repubblica című liberális római napilap vasárnapi számában azt állapította meg, hogy a Circo Massimo hatalmas mezője zsúfolásig megtelt az ebből az alkalomból díszkivilágításban pompázó Colosseum mellett, ami közel félmillió embert jelent a szervezők szerint. A békegyűlés résztvevői nem csak Giuliana Sgrena, hanem a francia Liberation ugyancsak elrabolt munkatársa, Florence Aubenas és arab tolmácsa szabadon bocsátást is követelték. Az olasz túsz családtagjai mellett a békegyűlésen, illetve az azt megelőző felvonuláson az olasz baloldali ellenzéki unió vezetői közül Romano Prodi, Piero Fassino és Fausto Bertinotti vett részt.