Viharos széllel és hóval küzdenek az olaszok

2005.02.21. 12:21

Viharos széllel és havazással köszöntött be egy újabb hideghullám Olaszországban. Calabriában 80 centiméter hó esett, Rómában hóriadót rendeltek el, Velencében havazás és erős szél nehezíti a közlekedést.

Az Olaszországot újból eluraló hideghullám viharos erejű szelet és havazást hozott a sík vidékekre és a délibb területekre is. Velence történelmi központjában szállingózik a hó, Rómában "hóriadót" rendeltek el. Velencében a hó mellett az erős szél is gondokat okoz a közlekedésben, Veneto tartományban több autópálya-szakaszon kötelezővé tették a hólánc használatát. Milánóban is komoly közlekedési dugókat okozott a havazás. Bologna körzetében vasárnap óta ugyancsak esik a hó.

Calabriában is szinte megszakítás nélkül havazik vasárnaptól, eddig 80 centiméter hó hullott. Osenza és Sila körzetében kötelező hóláncot felrakni a járművekre. Rómában hétfőre-keddre "hóriadót" rendeltek el, 300 hókotró és sószóró járművet helyeztek készültségbe. A hajléktalanok számára különbuszokon szerveztek éjszakai melegedési lehetőséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKK