A Fatah parlamenti képviselői szerda este bejelentették, hogy támogatni fogják Ahmed Korei új palesztin kormányát a parlamenti szavazáson.

A Fatah képviselői három napon keresztül akadályozták a megegyezést - a párt tárgyalói több reformert és kevesebb régi Arafat-kádert követeltek a kormánylistára. A parlamenti képviselők zömét adó Fatah szavazatai nélkül nem lehetséges kormányalakítás.

A megegyezés hiánya politikai válsággal fenyegetett, amely Ahmed Korei miniszterelnök korai bukásával járhatott volna, nem beszélve arról, hogy a kormányalakítás elhúzódása Mahmúd Abbász elnököt szintén nehéz helyzetbe hozta volna reformtervei megvalósításában.

A palesztin törvényhozás szóvivője délután arról szólt, hogy az új palesztin kormányról történő parlamenti szavazást ismételten elhalasztották.

Mahmúd Abbász ás a Fatah mozgalom frakciója előzőleg rendkívüli ülésükön megállapodtak arról, hogy szombatig adnak időt Koreinak a kormányalakításra. A Fatah képviselői azonban folytatták az egyezkedést a kormány összetételéről, aminek estére meglett a gyümölcse.