Olasz maffiózót tartóztattak le Szlovákiában

2005.02.24. 19:23

Az Interpol és az olasz hatóságok közreműködésével a szlovák rendőrség szerdán Poprádon letartóztatta az olasz maffia egyik ismert alakját. A bűnöző már egy hete tartózkodott Szlovákiában, amikor a hatóságok lecsaptak a Camorra egyik feltételezett tagjára.

A szlovák belügyminiszter szóvivője Boris Azaltovic csütörtökön Pozsonyban bejelentette, hogy a körözött olasz bűnöző a nápolyi maffia főnökének "jobbkeze", Ugo de Lucia, akit az olasz hatóságok számos bűncselekmény, így kétszeri gyilkosságban való részvétel miatt, tiltott fegyvertartás és gyújtogatás okán is vádolnak.

A nápolyi bűnöző egy hétig rejtőzködött Szlovákiában. Ez alatt a szlovák rendőrség szemmel tartotta és csak a nemzetközi letartóztató-parancs megérkezése után csapott le az egyik Magas Tátra-i panzióban megbújt de Luciára, akinek főnökéről, Paolo de Lauróról az olasz rendőrség azt feltételezi, hogy a hírhedt bűnszövetkezet, a Camorra egymással szemben álló szárnyainak egyikét vezérli.

A drogpiacot, a fegyverkereskedelmet uraló, a prostitúciót "felügyelő" és a legnagyobb zsarolási akciókat lebonyolító Camorra bandaháborúi során az elmúlt évben Nápolyban és környékén közel másfélszáz embert gyilkoltak meg. A Lauro-klán emberei közül az olasz rendőrség az elmúlt hetekben hat embert tartóztatott le, köztük a Poprádon elfogott Ugo de Lucia fiát is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK