A két világháború közti magyar történelemből is ismert Rothermere vikomt 1939-ben levélben gratulált Adolf Hitlernek Csehszlovákia náci annektálásáért, és Románia elleni hasonló lépésre biztatta a német diktátort - ez derül ki azon kormánydokumentumokból, amelyeket kedden hoztak nyilvánosságra Londonban a titkosítás határidejének elévültével. A levelet, amelyet Rothermere, kora egyik sajtócézára, a Daily Mail című napilap tulajdonosa írt, a brit titkosszolgálat fogta el, miközben az arisztokrata által alkalmazott német ügynököt figyelték.

Rothermere náci szimpátiái ismertek voltak már a II. világháború előtt, és a vikomt támogatta Neville Chamberlain brit miniszterelnöknek a Hitler megbékéltetésére irányuló politikáját. A sajtómágnás, a Daily Mail jelenlegi tulajdonosának dédapja Stephanie Hohenlohe-Waldenburg-Schillingfürst német hercegnőt bízta meg annak idején, hogy segítsen neki a Führerrel és más náci vezetőkkel való kapcsolatfelvételben.

1933-ban, Hitler hatalomra jutásának évében az MI6, a brit hírszerzés jelentése szerint francia kollégáik dokumentumokat fedeztek fel a hercegnő párizsi lakásában, amelyek arra utaltak, hogy Stephanie egyben a nácik fizetett ügynöke is. A dokumentumok szerint az volt a feladata, hogy vegye rá Rothermere-t a Lengyelországgal szemben az I. világháború után elvesztett területek visszaszerzését célzó német kampány támogatására. Rothermere és Stephanie 1938-ban szakítottak, a brit vikomt nem fizetett neki többet, a hercegnő viszont szerződésszegésért beperelte őt. Egy évvel később brit elhárítók elkobozták azokat a perhez szánt dokumentumokat, amelyeket Stephanie ügyvédjénél találtak. Ezek között bukkantak rá Rothermere Hitlernek szóló gratuláló levelére.

Rothermere vikomt, eredeti nevén Harold Sidney Harmsworth (1868-1940) még a XIX. század végén hozta létre sajtóbirodalmát. Az I. világháború idején Lloyd George kormányában légügyi miniszter volt. 1927 júniusában a Daily Mailben Magyarország helye a nap alatt című egész oldalas cikkben bírálta a trianoni békeszerződést, majd propagandakampányba kezdett Igazságot Magyarországnak (Justice for Hungary) jelszóval. Azt javasolta, hogy a döntően magyar lakta határ menti zónákat csatolják vissza Magyarországhoz, hogy elkerüljék az utódállamok közötti háborút. Fellépésével nagy népszerűségre tett szert Magyarországon, de a figyelemfelkeltésen kívül többet nem tudott elérni.