Ismét megjelent a nyilvánosság előtt II. János Pál pápa, kórterme zárt ablaka mögül osztott némán vasárnapi áldást. A pápa február 24-én került ismét kórházba kiújult influenzás tünetekkel, s még aznap gégemetszést hajtottak végre rajta.

Némán osztott vasárnap ismét áldást a pápa kórterme zárt ablakából, de láthatóan javult egészségi állapota az egy héttel ezelőtti úrangyala imádságkor való megjelenéséhez képest. II. János Pál tv-készüléken nézte végig a Szent Péter téren nevében elmondott vasárnapi imádságot.

A pápa megjelent néhány pillanatra kórterme ablakában közvetlenül azt követően, hogy a Szent Péter téren véget ért az imádság, s áldást osztott a kórház előtt összesereglett híveknek. Az ablakok azonban végig zárva maradtak, egyrészt a hideg idő, másrészt amiatt, hogy a műtétet követően fokozott a fertőzésveszély.

A pápa február 24-én került be ismét a római kórházba, s még az este gégemetszést hajtottak végre rajta. Állapota stabil, folyamatosan javul a hivatalos közlések szerint, de egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza a Vatikánba, s azt sem, miként vesz részt majd a húsvéti liturgiákon. Karol Wojtyla előzőleg február 1-jén került influenzás tünetekkel, magas lázzal, heveny légúti és gégegörcsökkel a Gemelli klinikára, ahol kilenc napot töltött. Betegségének kiújulása, az influenzás és fulladásos tünetek visszatérése tette szükségessé ismételt kórházi kezelését és a gégemetszést.