Több száz nő tüntetett hétfőn a kuvaiti parlament előtt a választójogi törvény módosításáért. A kuvaiti alkotmány ugyan tiszeteletben tartja a nemek egyenjogúságát, de a választójogi törvény a férfiakra korlátozza a voksolás lehetőségét.

Több száz nő tüntetett hétfőn Kuvaitvárosban a parlament épülete előtt azt követelve a kormánytól, hogy gyorsítsa fel a nők politikai jogait engedélyező törvénytervezet vitáját. A közel négyszáz tüntető "Jogot azonnal a nőknek", "Az igazság, szabadság és egyenlőség a társadalom alapja" feliratú táblákkal vonult fel. A megmozdulás résztvevői között olyan asszonyok is voltak, akiknek arcát az iszlám szabályai szerint lepel fedte el.

Kuvaitban a 13 szunnita parlamenti képviselőből álló iszlám tömb vasárnap megerősítette, hogy ellenzi a kormánynak a nők jogait kiterjesztő követelését. Szerintük ugyanis "a nők jogai nem tartoznak a kuvaiti nép legfőbb követelései közé". A kuvaiti minisztertanács tavaly májusban jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely az 1962-es választási törvény módosítását javasolja. A törvény a férfiakra korlátozza a választás és választhatóság jogát, szemben az alkotmánnyal, amely elvben szavatolja a nemek egyenlőségét.