Újra megműtik Bill Clintont

2005.03.08. 19:24

A műtétet csütörtökön hajtják majd végre NewYork Presbytarian Hospital kórházában. A csekély kockázattal járó műtétet altatásban végzik el, az orvosi beavatkozást követően pedig a politikus háromtól tíz napig terjedő lábadozási időszakra a kórházban marad.

A közlemény hangsúlyozta, hogy az említett beavatkozás a nyílt szívműtétek ismert, időnként előforduló következménye, teljes felépülését követően pedig a politikus akadálytalanul folytathatja majd tevékenységét.

A washingtoni Fehér Ház közölte, hogy Clinton a műtét előtt tervezett programját bonyolítja le, így kedden fogadja őt George W. Bush elnök. Clinton a találkozón arról az útjáról számol be, amelyet a tavaly decemberben szökőár sújtotta dél-ázsiai térségben tett nemrégiben, hogy áttekintse a segélyműveletek haladását.

Clintonon szeptember 6-án sikeres szívkoszorúér-műtétet hajtottak végre. A politikus ezt követően is tevékeny maradt, például részt vett az Arkansas szövetségi államban felépített, róla elnevezett elnöki könyvtár megnyitásán, illetve hivatali elődjével, idősebb George Bushsal - a jelenlegi elnök apjával - együtt segített magánadományokat gyűjteni a dél-ázsiai szökőár áldozatainak javára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK