142 év börtönre ítélték azt a férfit, aki hat embert lőtt le két éve Madridban. Alfredo Galan első vallomásában azzal magyarázta tettét, hogy kíváncsi volt "milyen az, amikor az ember öl". Később visszavonta beismerő vallomását.

142 évi és három hónapi börtönre ítélte egy spanyol bíróság a  "kártyás" gyilkost, aki a vád szerint hat embert lőtt le két éve Madridban, minden ok nélkül. A 28 éves Alfredo Galan, aki korábban Boszniában a spanyol hadsereg kötelékében szolgálatt,  2003. január 24. és március 18. között hajtotta végre a gyilkosságsorozatot. Áldozatait a jelek szerint találomra választotta ki és az utcán - néha fényes nappal - gyilkolta meg őket. "Névjegyként" kártyalapokat helyezett el a holttestek mellett.

2003. júliusában Galan maga adta fel magát a rendőrségen, de aztán visszavonta beismerő vallomását és két férfit vádolt be, akiknek - állítása szerint - ő adta el a gyilkos fegyvert. Eredeti vallomásában még azt mondta a rendőrségnek, hogy kíváncsi volt arra, "milyen az, amikor az ember öl", de csalódott, mert "csak közönyt" érzett.

Ugyan a szerdán Madridban kiszabott halmozott büntetés időtartama papíron megközelíti a másfél száz évet, Galannak ténylegesen 30 évet kell börtönben letöltenie.