Újabb orvosi beavatkozást hajtottak végre csütörtökön a tavaly szívműtéten átesett Bill Clinton volt amerikai elnökön: az orvosok eltávolították baloldali mellkasából a hegesedésből származó szöveteket és a felgyülemlett folyadékot.

A New York-i Presbytarian kórházban altatással végzett műtét során komplikációk nem léptek fel a volt elnök biztonságáról gondoskodó városi rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint. A politikus a 3-10 napos lábadozási időre a kórházban marad. A mellkast nyomó folyadék felgyülemlését a hegesedési szövet idézi elő, ami a nyílt szívműtétek ismert, bár ritkán előforduló következménye.

Bill Clinton nemrég George H. W. Bush exelnöknek, a jelenlegi elnök apjának társaságában a dél-ázsiai térségben járt, hogy áttekintsék a segélyműveletek haladását. A két volt elnök előzőleg a magánadományok gyűjtésében segédkezett. Az Egyesült Államok 41. és 42. elnöke kedden a Fehér Házban számolt be útjukról az Egyesült Államok 43. elnökének, George Bushnak.

Az orvosok szerint az 58 éves Clinton tevékeny életmódjának nem volt szerepe abban, hogy a műtétet végre kellett hajtani, annak szükségességével a volt elnök már elutazása előtt tisztában volt.