Aknavetős támadást intéztek hétfőn a csecsen főváros egyik kerületének katonai parancsnoksága ellen. A becsapódó gránátok öt katonát, köztük két nőt is megsebesítettek. Ugyancsak hétfőn az orosz belügyi erők katonái megöltek három szélsőséges fegyverest és elfogtak kettőt a Csecsenfölddel szomszédos Dagesztán déli részén.

Aknavetős támadást intéztek hétfőn a csecsen főváros egyik kerületének katonai parancsnoksága ellen, a becsapódó gránátok öt katonát, köztük két nőt megsebesítettek - közölte a csecsenföldi orosz erők parancsnoksága. A támadás a reggeli eligazítás idején érte a grozniji Lenin kerület katonai parancsnokságának felsorakozott állományát. Az aknákat feltehetően egy gépkocsiról lőtték ki csecsen lázadók.
   
Ugyancsak hétfőn az orosz belügyi erők katonái megöltek három szélsőséges fegyverest és elfogtak kettőt a Csecsenfölddel szomszédos Dagesztán déli részén. Mint a belügyi erők sajtószolgálatánál elmondták, a fegyveresek a Haszavjürti körzet egyik, csecsen határ menti falujában rejtőztek. A velük vívott tűzharcban két belügyi katona is megsebesült. Az egyik megölt szélsőséges arab volt.
   
Az elmúlt hetekben az orosz biztonsági erők a korábbinál nagyobb számban hajtottak végre rajtaütéseket a Csecsenfölddel szomszédos dél-oroszországi köztársaságokban.