Legkevesebb tíz ember, köztük egy magyar síelő vesztette életét az Alpokban lavinaomlásban az elmúlt hétvégén és sokán megsérültek. Az áldozatok csaknem minden esetben a meteorológusok és a lavinafigyelő szolgálatok figyelmeztetése ellenére indultak útnak és tértek le a kijelölt, biztonságos pályákról.

Legkevesebb tíz ember, köztük egy magyar síelő vesztette életét az Alpokban lavinaomlásban az elmúlt hétvégén és sokán megsérültek. Csak Franciaországban öten lelték halálukat a hó alatt. Ausztriában hárman vesztették életüket vasárnap, köztük egy ötfős magyar síelőcsoport egyik tagja a Grossglockner hegycsúcs közelében található Glocknerhütte környékén. Meghalt egy cseh férfi is, aki elkóborolt kutyáját keresve hozta mozgásba az életét kioltó hógörgeteget. Halálos áldozatot követelt a lavina Svájcban is.

Az áldozatok csaknem minden esetben a meteorológusok és a lavinafigyelő szolgálatok figyelmeztetése ellenére indultak útnak és tértek le kijelölt, biztonságos pályákról. Ausztriában csak Tirol tartományban lavinák százai zúdultak le a hétvégén. Az osztrák Alpok legnagyobb részén 4-es lavinariadó van érvényben az 5-ös skálán. A tél kezdete óta Ausztriában 36 ember életét oltotta ki lavina.